wrapper

Буџет града је најважнији документ који се доноси у току године, a од начина расподеле планом опредељених буџетских средстава суштински зависи квалитет живота грађана. И поред специфичних услова живота и рада, свих околности које су се десиле ове године, условљених пандемијом, локална самоуправа града Лесковца планира очување економије и даљи развој нашег града. На седници Скупштине града која је данас одржана у Сали Народног позоришта, уз максимално поштовање епидемиолошких мера, одборници су усвојили планирани буџет за 2021. годину.

„С обзиром на то да следећа година носи са собом пуно неизвесности, ми смо Буџет града Лесковца за 2021. годину планирали крајње рестриктивно водећи рачуна о свим сегментима локалне заједнице. Наш циљ је да обезбедимо повољне услове живота и рада наших грађана, а пре свега наших младих људи. Ова година је то и показала јер су се они нашли на свим местима где је помоћ била неопходна. Обезбедићемо услове да образовани људи остану, јер је то услов напретка и даљег просперитета нашег града.

Буџет града Лесковца за 2021. годину планиран је у укупном обиму од 4.556.122.000 динара,“ – казао је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић у свом излагању по овој тачки дневног реда. Он је побројао капиталне пројекте који су планирани у буџету, приходе и расходе објаснивши да је следеће године 9,1% буџета планирано за област културе, 5,4% за спорт, 5,2 % за основно, 2,6% за средње образовање, а 8,2% за предшколско образовање, док је 7,4% буџета резервисано за област социјалне заштите.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија