wrapper

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је, заједно са својим сарадницима, обишао још једну основну школу у вучјаном крају – Основну школу у Славујевцу, и том приликом пожелео свим ученицима да без треме и стреса и са великим успесима прођу завршне испите и упишу жељене школе.

„Као град који има једну од најразвијених мрежа школа, са 25 основних и 10 средњих школа, као и још 66 издвојених одељења има веома озбиљан задатак. наша тежња је да адекватне услове имају и школе са преко хиљаду ђака, каква је Основна школа Јосиф Костић која је прошле године добила потупуно нову зграду инвестицијом од преко 130 милиона динара, али и оне мање, са 10-15 ученика, као што је случај школе у којој се налазимо – ОШ „Славко Златановић“, издвојено одељење у Славујевцу,“ – казала је Андреа Тошић, помоћник градоначелника Лесковца.

„Ова школа, саграђена између два рата, је 2018. године добила санитарни чвор и нови под, за који је издвојено 1,1 милион динара. У току је реконструкција зграде за шта је из буџета Града извојено још 1,4 милиона динара.

ОШ „Славко Златановић“ у Мирошевцу, поред Славујевца има још 6 издвојених одељења. Прошле године су набављени котлови за матичну школу, 2018. побољшани санитарно-хигијенски услови и у Мирошевцу, а око 1 милион је издвојен за санацију крова“, - додала Тошићева и истакла да је од великог значаја за ученике, наставнике и мештане и реконструкција пута Мирошевце – Славујевце за шта је издвојено 42,3 милиона динара.

Директор Основне школе „Славко Златановић“ у Мирошевцу, Братислав Станковић, говорио је о реконстукцији школског објекта у Славујевцу и рекао да је фасада школе била у веома лошем стању, и да ће ускоро школа добити нов изглед, нове олуке и тротоаре око школе.

„У ранијем периоду урађено је доста тога и у овом нашем извојеном одељењу, као и у матичној школи у Мирошевцу, тако да се услови свакодневно побољшавају, имамо све боље и боље услове за квалитетно школовање. Ја бих се захвалио Граду Лесковцу на челу са др Гораном Цветановићем на свему што ради за овај наш крај. Од великог је значаја и реконструкција пута од Мирошевца до Славујевца, тако да нам сад ученици редовно долазе у школу, јер је било проблема током зимског периода, тако да је ово једна веома важна инвестиција за све мештане нашег краја.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија