wrapper

У Месној заједници Бобиште данас је одржана конфернција за медије поводом уређења канала „Бара“ који пролази кроз ово место.

На конференцији је говорила Оливера Пешић, народни посланик у Скупштини Републике Србије и истакла да је канал био дугогодишњи проблем мештана Бобишта и других месних заједница и да се у самом Бобишту овај канал изливао два пута, што је 2010. године изазвало катастрофалне последице јер је било поплављено преко 200 домаћинстава.

„2013. године канал је проширен, продубљен и обложен бетонским плочама у дужини од преко 350 метара са улагањем ЈВП „Србијаводе“ у вредности од 30 милиона динара. Данас смо овде јер се тренутно изводе радови на уређењу, односно чишћењу канала од растиња у дужуни од једнох километра чија је вреднот 1,5 милиона динара“ – нагласила је Пешићева данас и истакла да је град Лесковац решио имовинско правне односе везане за канал и најавила да предузеће Србија воде у наредној години планира чишћење канала целом дужином око 11 километара.

Пешићева се осврнула и на радове на уређењу канала Туловске реке:

„Изливање Туловске реке је било вишедеценијски проблем, јер је доводило до многих поплава у многим месним заједницама међу којима је и Бобиште. Ова инвестиција је вредна 45 милиона динара и за њу град Лесковац издваја 25, а ЈВП Србија воде 20 милиона динара. Радовима на рстеретном каналу Туловске реке учињено је све да превенција од поплава буде на високом нивоу“ – закључила је Пешићева.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија