wrapper

У сарадњи ЈКП „Комуналац“, Одељења за заштиту животне средине, Одељења комуналне полиције и компаније ПВВ данас је уређена јавна површина у месној заједници Петровац и око етно куће „Петровац“.

Уклоњено је високо и ниско растиње, поправљен је и офарбан мобилијар, уклоњен је комунални отпад.

Члан Савета месне заједнице Петровац Дарко Георгијев рекао је:

„Село Петровац 12 км удаљено је од Лесковца. Ово место карактерише посебан географски положај. Данас се овде налазимо поводом акције уређења и чишћења јавне површине тренутно овде поред етно кући и изградњи окретнице на улазу у Петровац. Здрава животна средина здрава је за развој и живот сваког села. Овом приликом апелујем да се сва деца едукују од стране родитеља, да уче како се да понашају према својој животној средини,“ – захваливши се надлежним институцијам и градоначелнику Цветановићу на подршци.

Да подсетимо, лесковачко село Петровац добило је нову етно-кућу 2016. године , у која је у функцији туристичког инфо-центра.

Изградња овог објекта, део је пројекта „Јачање сеоског туризма“, подржаног од стране Министарства трговине, туризма и телекомуникација са 5 милиона динара.

Еколошка здрава етно-кућа у Петровцу, изграђена је од дрвета и природних материјала, а карактерише је лака конструкција, добра термичка изолација са великим уштедама у трошковима грејања. Овај монтажни објекат изградила је фирма “Домтера”, а вредност инвестиције је 2,5 милиона динара. Опремање етно-куће помогла је и лесковачка Установа за одрасле и старије на тај начин што је донирала део намештаја. Село Петровац од Лесковца је удаљено 12 километара, а по својој лепоти се издваја од осталих у овом крају.

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија