wrapper

Садња дрвећа и озелењавање јавних површина широм територије града Лесковца је један од приоритета локалне самоуправе. У претходних девет година на територији нашег града засађено је око 7300 стабала лишћара и четинара и око 3000 комада декоративног четинарског и лишћарског шибља.

Свој допринос унапређењу заштите животне средине и садњи дрвећа у граду дала је и компанија Аптив дониравши 580 садница разних врста дрвећа попут липа, борова, бреза, кедрова, платана.

Вредност донације је 1,8 милиона динара, а првих 30 стабала данас је засађено у насељу Дубочица, те је тим поводом организована конференција за медије на којој су говорили заменица градоначелника др Лидија Димитријевић и директор компаније Аптив у Лесковцу Јозеф Крупа.

„Садња је од изузетног значаја за квалитет ваздуха, а свако новозасађено стабло драгоцен је природни ресурс и произвођач кисеоника. Брига о природи је озбиљан посао којем је локална самоуправа града посвећена, а подршка привредних субјеката на овом пољу веома значајна. Компанија Аптив, не само што је највећи послодавац у нашем граду са преко 5200 запослених, већ је и друштвено одговорна компанија која организује бројне акције посвећене разним сегментима друштва.

Овакве акције поред доприноса здравијој животној средини, јачања свести грађана о екологији, показују да сарадња Лесковца са компанијама које послују у граду резултира, пре свега развојем привреде и отварањем нових радних места, а поред тога и унапређењем изгледа града и очувањем околине“ – рекла је заменица Димитријевић и захвалила се руководству и запосленима у Аптиву.

Обраћајући се у име компаније Аптив, директор Крупа је најавио будућа инвестирања у пројекте везане за развој града и казао:

„Као део Аптивове посвећености развоју и заштити животне средине, наша компанија у сарадњи са градом Лесковцем организује акцију садње дрвећа која ће, као што је већ речено, обухватити садњу више од 500 садница. Ова акција је само једна од будућих које планирамо да реализујемо у сарадњи са локалном самоуправом и знак је наше наше намере да у Лесковцу послујемо дугорочно.“

Након конференције градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић, директор Аптива у Лесковцу Крупа, запослени у овој компанији и надлежним предузећима у граду засадили су дрвеће у оквиру стамбеног блока поред Скејт парка у насељу Дубочица изграђеног 2015. године заједничким улагањем града Лесковца и компаније Здравље Актавис.

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија