wrapper

Одељење за заштиту животне средине Градске управе града Лесковца , у сарадњи са ЈКП "Комуналац" , Одељењем комуналне полиције и компанијом PWW, спроводе акцију уклањања дивље депоније која се налази у селу Злоћудову.

У оквиру акције уредиће се и банкине поред пута од Мрштана до Крајинца.

Житељи овог места на челу са председником Савета Миланом Димитревићем апелују на суграђане да отпад одлажу на места прописана за то.

"Налазимо се на месту где је од стране несавесних мештана нашег али и околних места, направљена дивља депонија и то баш на месту где је Савет МЗ Злоћудово са својом омладином фебруара 2021. године, организовао акцију „Дрво за наше село Злоћудово“, у склопу које акције смо засадили 500 садница тополе које се овде могу и видети, а касније смо можда као јединствен пример у Србији, поставили систем „кап по кап“, и тиме нашу идеју учинили одрживом, јер смо током лета 2021 године, ове тополе кад год је то било потребно заливали водом.

План је да на овом месту у наредном периоду, вероватно већ на јесен, засадимо бар још толико садница разног дрвећа и тиме формирамо једно лепо зелено пространство око можда понајбољег фудбалског терена у Јабланичком округу - ФК „Злоћудово“."

Са овом акцијом наставиће се и сутра.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија