wrapper

Са уградњом гребаног асфалта на територији града Лесковца у дужини од 20 км започело се почетком прошле недеље.

Јавно предузеће „Путеви Србије“ је и ове године локалној самоуправи Града Лесковца уступило стругану асфалтну масу ради побољшања постојеће инфраструктуре на градским улицама, општинским и некатегорисаним путевима који су без савременог коловозног застора.

Седам хиљада метара кубних масе, за коју је град платио ПДВ у износу од милион и 400 хиљада динара, ће бити уграђено у градске, приградске и сеоске саобраћајнице широм подручја Лесковца. Поред ПДВ-а град је из буџета издвојио још десет милиона за радове које ће извести фирма Металпласт Павловић из Блаца, у року од 60 дана.

До сада је уграђено у следећим улицама: Фрушкогорска, Авалска, крак Лепше Стаменковић, затим у насељу Славко Златановић улице Сокобањска, Бујановачка, Тимочка, 23. улица, Брестовачка. Тренутно се радови на уградњи стругане асфалтне масе изводе у Охридском насељу, тачније у улицама Метохијска, Ваљевска, Чачанска, Вршачка.

Овај поступак погодан је за саобраћајнице, тј. улице и путеве у којима нису у потпуности решени имовинско-правни односи или су неодговарајућег габарита. Становници ових улица су задовољни оваквим начином уређења, зато што је стање након уградње далеко повољније и квалитетније него пре.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија