wrapper

У Лесковачком културном центру одржана је свечаност поводом обележавања 50 година постојања и рада "Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама Лесковац".

Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама предано ради. Ови људи, са пуно љубави несебично дају себе како би њиховим корисницима омогућили да буду што самосталнији и да се што више развијају.

Потреба за постојањем дневног боравка какав је „Дуга“, боравка у којем ће свој кутак пронаћи и у којем ће своје вештине развијати деца, млади и одрасли са инвалидитетом препозната је још 2006. године. Тада је овај дневни боравак почео са радом уз велику подршку ресорног Министарства али и др Горана Цветановића који је тада обављао функцију председника скупштине општине.

Локална самоуправа града Лесковца се према осетљивим категоријама становништва односи са врло пажње и са великом одговорношћу.

Град Лесковац је један од неколико градова који континуирано из године у годину пружа подршку удружењима који се баве социјалном заштитом. 

Јубилеј је, у име градоначелника, честитала Ана Стојковић, помоћик градоначелника.

За свих 50 година постојања удружење МНРО је пример рада и истрајности. Бори се за подизање свести у локалној заједници, а првенствено за стварање услова за континуирану социализацију, рехабилитацију и оспособљавање за самосталан живот према способностима и могућностима.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија