wrapper

Учесници ликовне колоније „На крилима маште“ Власина 2022. отпутовали су јутрос на Власинско језеро. Организатор ове колоније је Дом културе Печењевце, а Град Лесковац је покровитељ и за те намене је издвојено 400.000 динара.

Децу из свих основних школа са територије града Лесковца поздравила је и пожелела срећан пут заменица градоначелника др Лидија Димитријевић.

"О ликовној колонији, сада већ не само препознатљивој, него и чувеној под називом „На крилима маште“, вам може говорити искуство многих људи, будући да је много нараштаја скоро 3 деценије уназад похађало њене секције и наставе, а том незаборавном доживљају су највише допринели људи који раде са децом и уче их да свет виде уметничким оком. Она је након толико година успешног постојања, сасвим сигурно, постала својеврсни бренд нашег града.

Драга децо, учешћем на овој ликовној колонији не представљате само себе, већ и своје породице, школе из којих долазите, свој град и од вас се очекује да током петодневног боравка на Власинском језеру покажете ваш раскошни таленат, стекнете нова пријатељства и упознате лепоте власинског краја. Знања и пријатељства која будете стекли током боравка оставиће неизбрисив траг у вашим животима и успомене којих ћете се увек радо сећати.“

Директор Дома културе у Печењевцу Мирослав Станојевић, захваливши се градоначенику Цветановићу на константној подршци, рекао:

„И ове године на пут крећу 22 најталентованија ученика свих основних школа са територије града Лесковца по избору предметних наставника ликовне културе. Сигуран сам да ће учесници провести пет прелепих дана на Власинском језеру, где ће моћи да искажу сав свој таленат а да уз помоћ инструктора Колоније, академског сликара, професора Дејана Недељковића стекну нова знања.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија