wrapper

Градоначелник и Командант Градског штаба за ванредне ситуације града Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић данас је информисао јавност да у Лесковцу нема регистрованих новооболелих од вируса корона.

„Према последњим подацима Завода за јавно здравље Лесковац од почетка епидемије у Лесковцу је на корона вирус регистровано 463 случајева. Поново напомињем, то је укупни број оболелих од почетка, не тренутни, с обзиром на то да се већина од овог броја води као излечено. На територији Јабланичког округа 639. Од јуче су у Завод стигли резултати за 94 узорка, од тога из Лесковца 70 узорака и нема ниједног позитивног.

Што се тиче Ковид болнице број пацијената рапидно опада. Тренутно су хоспитализована 42 пацијента, урађено је 22 отпуста. У болници су три радника Јуре. Важно је напоменути да се психијатрија, онкологија и одељење болести зависности затварају као ковид зграде и полако ће бити враћени својој примарној намени, које су радиле пре ковида. У функцији остају инфективно, грудно и зграда физикалне медицине ће остати за резерву, уколико, а сви се надамо да неће, буде потребе за новом хоспитализацијом“ – рекао је Цветановић о епидемиолошкој ситуацији.

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија