wrapper

Данас је у Центру за стручно усавршавање обележен Дан науке.

Научни клуб Центра за стручно усавршавање у образовању је у сарадњи са наставницима и професорима основних и средњих школа, ПМФ-ом из Ниша, предшколском установом „Вукица Митровић“, удружењем Теслин торањ у Србији припремио низ активности, радионица и интерактивних поставки у циљу приближавања науке ученицима, студентима и осталим грађанима. Присутни су имали прилике да се упознају са темама из области медицине, хемије, биологије, историје, савремене технологије итд.

На почетку догађаја присутнима се обратила директорка Центра за стручно усавршавање у образовању, Емина Јовановић.

„И ове године Научни клуб Центра за стручно усавршавање наставља са обележавањем 10. јула, Дана науке. Данас смо припремили богат програм који ће свим посетиоцима омогућити да се науци приближе и испробају је на забаван и занимљив начин. Активности су намењене свим заинтересованим грађанима. Поред учешћа у радионицама и интерактивним поставкама посетиоцима ће бити представљени и нови експонати у Парку науке. Искористила бих ову прилику да се захвалим представницима локалне самоуправе на челу са градоначелником, др Гораном Цветановићем, који су и овог пута препознали значај промоције науке и без чије помоћи и подршке активности овог типа не би биле могуће спровести на тако високом нивоу."

Присутнима се обратио и градоначелник Лесковца др Горан Цветановић и овом приликом казао:

„На самом почетку имам обавезу да поменем и да је данас 163. рођендан Николе Тесле, нашег највећег научног генија, који је осветлио 20. век. Тесла је због мноштва проналазака попут наизменичне струје или бежичног преноса сигнала завредио да се дан његовог рођења данас слави као празник. Град Лесковац истрајно негује сећање на човека који је био испред свог времена и без чијих изума не можемо да замислимо савремени свет.

"Љубитељи науке и ове године имају прилику да прошире своје знање, стекну нове вештине и познанства, а ми ћемо наставити да подржавамо младе научнике. Наш основни задатак је да препознамо и дамо шансу младим талентима, јер можда данас са нама седи нови Никола Тесла 21. века.“

Бранислав Ранђеловић, директор Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања, честитао је Центру за стручно усавршавање успешно организовање Дана науке. „Јако је значајно што се трудимо да деци приближимо науку, што се трудимо да деци пробудимо интересовање за науку и образовање, и да ћемо у некој другој истанци, сигуран сам, дати бољи квалитет образовања, и сутра боље људе, боље стручњаке који ће бити раме уз раме са својим стручњацима из Евопе и света,“ – истакао је Ранђеловић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија