wrapper

Породица Младеновић из Тодоровца се већ двадесет година успешно бави узгојем товних јунади, тренутно броји 41 грло али ништа не препушта случају па на 20 хектара земљишта производи кукуруз, пшеницу и детелину за прехрану животиња, али гаји и малине, купине, шљиве и вишње.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас посетио пољопривредно газдинство ове породице и истакао да је за сваку похвалу то што су сви чланови породице укључени у производњу од деде, који је оснивач, до унука који је прошле године завршио средњу школу.

„Свесни смо тога да бављење овим послом није нимало лако и трудимо се да разним видовима подршке свим пољопривредницима олакшамо и унапредимо производњу. Од преузимања одговорности до данас смо поделили 5300 субвенција у износу од 182 милиона динара, и сам господин Младеновић је пре неколико година добио подстицајна средства за набавку подних решетака за товну јунад и редовни је корисник подстицајних мера Министарства пољопривреде – премије за грла предата кланицама у износу од 15.000 динара по јунету.

Трудимо се да аграрни буџет града сваке године буде све већи, па ће тако у 2020. години, путем неколико позиција, бити издвојено 100 милиона динара за област пољопривреде, уз додатних 30 милиона динара за субвенционисање.“ – рекао је градоначелник и додао да Лесковац није случајно носилац три гастрономска бренда (лесковачке спрже, лесковачки ајвар и лесковачки роштиљ) и да овакви узгајивачи доприносе квалитету надалеко познатог роштиљ меса.

Слободан Младеновић, носилац овог пољопривредног газдинства, се захвалио градоначелнику на посети и истакао да субвенције града Лесковца и Министарства пољопривреде олакшавају бављење овим послом, те да би без њих сигурно било много теже.

Душан Ђорђевић је овом приликом испред месне заједнице Тодоровце изразио захвалност свих мештана због средстава која су уложена у реконструкцију овог објекта, као и дечјег игралишта и крста. Реч је о суми од 488.000 динара, од којих је део усмерен ка једној социјално угроженој комшиници, док је остатак утрошен на адаптацију поменутог објекта и текуће трошкове.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија