wrapper

У Центру за стручно усавршавање у образовању данас је одржан тренинг "Оснаживање професионалаца за интервенције у раном узрасту деце." 

Данас и сутра тренинг ће одржати проф. др Ана Марија Серано, која на Универзитету у Минхоу едукује стручњаке за област раних интервенција. Она је уједно и председница европске Асоцијације за раније интервенције EURLYAID, водеће европске организације која окупља родитеље и стручњаке у боласти раних интервенција и континуирано унапређује знања и праксу у овој области. Професорка Серано ће представити теоријска полазишта концепта раних интрвенција заснованих на најсавременијим научним сазнањима и праксама развијеним широм света.

Овај пројекат има велики значај за наш град јер ће се едукацијом стручњака из различитих области који раде у систему здравствене заштите, предшколског васпитања и образовања, као и у систему социјалне заштите. Унапређује се међусобна сарања и мултидисциплирани приступ, а све с циљем што бољег пружања услуга деци од рођења до треће године живота, код којих постоји развојно кашњење, сметње у развоју, социјални или емоционални проблем.

Испред локалне самоуправе обратила се др Ана Стојковић, помоћник градоначелника и истакла да Град Лесковац препознаје значај пројекта "Креирање услова за развој свеобухватног система ране интервенције код деце на раном узрасту у Србији" и пожелела успешну обуку присутнима.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија