wrapper

Тим из Лесковца у саставу Милан Миленковић, Александар Миловановић, Анђела Мицић и Јован Матић освојио је прво место на такмичењу за најбољи пројекат "Светионик знања" протеклог викенда на Златибору од 1. до 3. фебруара 2019. године.

Ово је један од највећих пројеката за средњошколце у Републици Србији. Награду је уручио пројектни менаџер "Светионика знања" Александар Јаковљевић.

Тим из Лесковца је победио са пројектом "Лесковачки крај у средњем веку". Пројекат промовише културно и историјско наслеђе Лесковачког краја.

Пројекат "Светионик знања", који спроводи Организација српских студената у иностранству (ОССИ), а финансира Министарство омладине и спорта, односи се на образовање и васпитање и обуку младих. Пројекат представља такмичење 60 средњошколаца, треће и четврте године, из 15 градова Србије: Београд, Ваљево, Варварин, Вршац, Кикинда, Краљево, Лесковац, Мајданпек, Ниш, Нови Пазар, Нови Сад, Пирот, Уб, Чачак и Шабац.

Уз стручно вођење координатора из партнерске организације, ментора из иностранства и алумни ментора, тимови су осмишљавали пројекте из једне од пет области: Култура и уметност, Екологија, Друштвена одговорност и активизам, Спортска култура и Туризам.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија