wrapper

На локацији фабрике воде у Горини Одељење за ванредне ситуације у Лесковцу, данас је извело техничку вежбу на интервенцији са опасним материјама у магацину за хлор у фабрици воде у Горини, у сарадњи са стручно оспособљеним радницима ЈКП Водовод Лесковац.

Вежба се састојала у томе да припадници ватрогасне јединице адекватно одреагују након хаварије у магацину за хлор.

Командир ватрогасно спасилачке јединице Саша Јовановић за време извођења вежбе објашњавао поступак

„Замисао вежбе је да је дошло до техничког квара на помоћним вентилима у Фабрици воде и да је хлор кренуо да цури. Заштитни системи су на време реаговали и алармирали, изврешена је евакуација запослених, а по доласку Ватрогасне спасилачке јединице ватрогасци опремљени оделима за заштиту од опасних материја извршили су затварање главног вентила и тиме сперичили цурење. Затим је воденом маглом оборена хлорна пара која се за то време формирала, чиме је неутрализована опасност. Након свега, извршена је деконтаминација заштитних одела”, објашњавао је Јовановић.

Вежби су присуствовали градоначелник Лесковца Горан Цветановић, директорка Јавно-комуналног предузећа „Водовод“ Косара Илић, градски већник Дејан Цакић, начелник Сектора за ванредне ситуације Ивица Ранђеловић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија