Одштампајте ову страницу

„Музика даје душу универзуму, крила уму и машти и живот свему!“ Платон

О значају музике и томе колико је она битна говори чињеница да има моћ повезивања свих емоционалних, духовних и физичких елемената у универзуму. Лесковац је град који негује културне и уметничке вредности, а музика саставни део менталитета његових становника. А када се помене појам музике, прва асоцијација у нашем граду је музичка школа Станислав Бинички - расадник талената, дивних надарених ученика и професора који надалеко проносе глас о нашим младима, нашем граду, култури и свему што као град негујемо.

Захваљујући ангажовању руководства школе и подршке локалне самоуправе пре три године на Светски дан музике Лесковчани су уживали у наступу Немање Радуловића светског виртуоза на виолини и оркестра Double sens.

Негујући традицију одржавања наступа ова образовна институција и ове године организује концерт у част Дана школе који пада данас, а већ у октобру ћемо уживати у Ледамусу.

Локална самоуправа града Лесковца подржава рад ове школе и на иницијативу градоначелника др сци. мед. Горана Цветановића 2013. године започета је пракса поклањања инструмената музичкој школи. Поклоњено је 5 пиjанина, финансирана репарација 4 полуконцертна клавира, купљена хармоника, 2 гитаре и саксофон. За све наведено из буџета града издвојено је преко 4 милиона динара.