wrapper

Данас је у Дневном боравку „Дуга“ уприличена свечаност поводом обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом како би се указало на проблеме са којима се корисници ове установе сусрећу али и на могућности и сва добра које они друштву могу да пруже.

Присутнима се најпре обратила Александра Јовановић, секретар Удружења за помоћ МНРО Лесковац, која се захвалила локалној самоуправи на помоћи, подршци и сарадњи и истакла да инвалидитет није болест већ стање, те да особе са инвалидитетом немају проблем, већ да је проблем неразумевање и немогућност прихватања различитости.

У име града Лесковца говорила је заменица градоначелника др Јасмина Ранђеловић: „Потреба за постојањем оваквог боравка, препозната је од стране градоначелника др Горана Цветановића који је, као тадашњи председник Скупштине општине подржао иницијативу и доделио простор за несметано обављање активности овог удружења. Од тада па до данас овај боравак успешно ради, а град Лесковац за његово функционисање издваја око 5 милиона динара, док се МНРО удружење финансира преко пројеката из Социјалне и здравствене заштите. Представницима Дневног боравка „Дуга“ желим да наставе да као и до сада вредно и предано раде са особама са сметњама у развоју и желим да вам поручим да ћете од стране града Лесковца увек имати подршку у обављању овог посла.“

У склопу програма су подељене награде учесницима ликовног конкурса „Свет је леп када заједно стварамо“.

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија