wrapper

„3. децембар - Међународни дан особа са инвалидитетом је само један дан у календару, али симболизује акције које би требало да предузимамо свакодневно да бисмо створили разнолико друштво, прихватљиво за све људе,“ – казала је заменица градоначелника Лесковца др Лидија Димитријевић данас на изложби поводом завршеног ликовног конкурса коју је организовало Удружење МНРО у холу Лесковачког културног центра.

Она је потом додала:

„Из године у годину, издвајамо све већа средства из буџета града за област социјалне заштите, велики број објеката смо реконструкцијом учинили приступачним за особе са инвалидитетом, а путем јавног конкурса финансирамо и велики број пројеката удружења која окупљају особе са инвалидитетом, у шта је ове године уложен 31 милион динара.

Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама (МНРО) је једно од тих удружења чији рад град Лесковац са задовољством подржава, а које различитим активностима, попут овог Ликовног конкурса, подстиче особе са инвалидитетом да развијају своје потенцијале. Велики број пристиглих радова, из свих крајева Србије показује да су ти потенцијали велики и да их не смемо занемаривати јер доприносе развоју читавог друштва.“

Изложби је присуствовала и представница Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Марина Драшковић. Она је том приликом истакла:

„Секор за заштиту особа са инвалидитетом свакодневно ради на решавању проблема са којима се особе са инвалидитетом суочавају како би се омогућило равноправно учешће у животу заједнице.

Трудићемо се да постојећу добру сарадњу са савезом и удружењима додатно унапредимо и наставимо да подржавамо ваш рад.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија