wrapper

У организацији овогодишњег домаћина Светосавских свечаности Основне школе „Вук Караџић, у сали Народног позоришта Лесковац, одржана је овогодишња Светосавска академија под слоганом „Светосавље, пут врлина“.

У име организатора обратио се директор школе Предраг Здравковић.

„Настојали смо да приликом организације Светосавских свечаности испоштујемо традиционалне активности али смо и додали нове попут Светосавског квиза, трибину о Стефану Првовенчаном и радионицу о средњевековним вештинама у Србији. Данас, након рада просветитеља Свето Саве, образовање је у Србији свима доступно и наша земља се препознаје као земља знања и квалитетних стручњака“ – рекао је Здравковић на трибини и након обраћања уручио Светосавске повење ученицима и школама. Овогодишњи добитници су, Ивона Митровић, Никола Марковић, Исидора Богдановић, ОШ „Милутин Смиљковић“ из Винарца, Техничка и Музичка школа. Повељу за допринос ширењу духа Светосавља и унапређивању образовно-васпитног рада примио је и градоначелник Лесковца др Горан Цветановић.

Градоначелник је на академији говорио о Светом Сави и значају рада просветних радника.

„Од тога колико у садашњости уложимо у образовање, зависи каквој будућности можемо да се надамо.Наше наде су велике, јер наша деца то заслужују. Улагања у област образовања повећавамо константно. У текућој години планирана су издвајања од преко 700 милиона динара. Вредно радимо и на уређењу храмова знања. Чак 240 милиона динара уложено је у енергетску санацију школских објеката и нећемо се зауставити док свака школа не добије ново рухо и док све учионице не буду адекватно опремљене за боравак ученика. Адекватна инфраструктура је важна, али темељ квалитетног образовања су просветни радници. Поред родитеља и породице, најважније сте карике у одрастању наше деце. Зато ми, од свих вас имамо велика очекивања али вам и пружамоп велику подршку. Драги просветни радници, због посла који обављате и због свега што чините за нашу децу, за наше младе, за будућност ви сте истински хероји, зато : “Останите у подвизима ка добру. Ни на десно, ни на лево, него по сили, колико ко има снаге, царским путем теците, сетивши се што јесте” поручио је градоначелник данас.

Организатори су приредили и пригодан програм.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија