wrapper

У Елин Пелину су   у оквиру пројекта Магија Синергије (№ CB007.2.12.002) преко Interreg - IPA програма прекограничне сарадње Бугарска – Србија су током недеље одржане две радионице заједничке радне групе за туризам. Теме које су обрађиване на радионицама  су   партнерство за заједнички развој туризма, анализа стања и уских грла, постављање циљева развоја, стратешких циљева и приоритета. Планирање је кључно средство за осигурање развоја, маркетинга и управљања одрживим туризмом. У вези са тим партнери на пројекту покренули су процес стратешког планирања који води до израде Заједничке Стратегије Одрживог Туризма у прекограничном подручју Елин Пелин и Лесковац. Процес стратешког планирања  се реализује кроз четири радионице стратешког планирања и две јавне расправе. Следеће две радионице из овог процеса ће бити одржане у Лесковцу почетком марта.

 

Пројекат Магија Синергије је припремљен заједничким залагањем града Лесковца и општине Елин Пелин, а спроводи се  у партенерству  општина Елин Пелин из Бугарске, Туристичке организације Лесковац и Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа из Србије. Овај пројекат, покренут на иницијативу градоначелника др сци. мед. Горана Цветановића, је резултат дугогодишњих добрих односа града Лесковца и општине Елин Пелин. Циљ пројекта је стварање ефекта Синергије заједничког деловања туристичких актера на пољу повезивања фестивала, израде заједничких планова развоја туризма и нових туристичких производа/сервиса у прекограничном подручју Елин Пелина и Лесковца.

Ова посета је важна и због тога што су се представници града Лесковца састали са амбасадором Србије у Софији Жељком Јовићем са којим су разговарали о даљој сарадњи и будућим пројектима и програмима значајним за развој културне и туристичке понуде града на Ветерници.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија