wrapper

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас у свом кабинету угостио Влатка Стефановског чијим је концертом завршен овогодишњи осми СТРИНГС.

„Слике са синоћњег затварања Међународног фестивала музике „Стрингс“ показују колико лесковачка публика поштује рад господина Стефановског. Овом приликом се захваљујем нашем уваженом госту на незаборавном концерту и чињеници да се увек радо одазива позивима наших институција културе. Захваљујем се и Лесковачком културном центру, организатору ове манифестације, који истрајно и успешно ради на унапређењу културне сцене и уметничких садржаја у нашем граду. Лесковчани се никада неће заситити Ваше квалитетне музике, што се и показало на концертим које сте до сада одржали у нашем граду и то на Роштиљијада 2014. и 2018, Друм дум фесту 2018. и многобројним музичким дешавањима, на једном од којих сте и званично крунисани краљем гитаре, на прослави 45 година лесковачке рок групе Бубамаре пре две године“ – поручио је Градоначелник виртуозу на гитари.

Градоначелник је подсетио да је су сви концерти овог уметника приређени уз симболичну надокнаду, да је Стефановски 2014. године у Народном позоришту одржао концерт са којег је читав приход уплаћен Обреновцу који је тада суочен са катастрофалним поплава.

„Имајући у виду Ваш неприкосновени уметнички дар и хуманост, као и то да су Ваши концерти Лесковац винули у епицентар културно-уметничких дешавања, ви ћете бити мој предлог за добитника Октобарске награде града Лесковца, јер сматрам да сте омогућили да Лесковац буде постављен на мапи културних догађаја и да сте љубаљу према Лесковцу то заслужили“ – најавио је градоначелник Цветановић.

Господин Влатко Стефановски се уз велико изненађење на помен Октобарске награде захвалио на лепим речима које му је упутио градоначелник и рекао да се у Лесковцу увек осећа изванредно, да приликом посета продуби везе које му пуно значе и нагласио да су му људи из Лесковца помогли и на приватном плану.

"Волим да дођем у ваш град, да упознам нове људе, покажем своју уметност, оно што годинама радим. Покушавам да остварим своје визије о уметности и култури јер ја сам од оних који инсистирају на култури, јер она је главна ствар која нас храни. Морамо задовољавати културе апетите. Трудити се да постанемо бољи људи, да боље комуницирамо и толеришемо једни друге, да превазиђемо проблеме и друштвене стеге, а то можемо једино путем културе.“

Захваљујући се на кандидатури за Октобарску награду, Стефановски је рекао да је добио многа признања и да је њему најбољи поклон гостопримство и аплаузи које добија у Лесковцу и закључио:

„Мој рад и идеја су усмерени ка томе да се превазиђу границе и изграде мостови међу људима из региона и света. Грађење мостова је идеја уметности и културе која ће помоћи да боље живимо једни поред других и једни са другима.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија