wrapper

Камерни оркестар Аморозо већ 20 година оплемењује културну сцену Лесковца. Својим наступима, на којима изводи ремек-дела уметничке музике, задовољава и најистанчанији укус многобројних поштовалаца класичне музике. У препуној сали Народног позоришта Лесковац је тим поводом одржан и концерт Стефана Миленковића, чувеног виртуоза на виолини.

Градоначелнику Лесковца др сци. мед. Горану Цветановићу припала је захвалница од стране камерног оркестра Аморозо, који се након тога обратио и рекао:

„Имамо ту част да један овакав оркестар постоји и ради управо у нашем граду. Као веран пријатељ и партнер, Аморозо увеличава готово сваку значајнију свечаност која се организује на територији града Лесковца.

Морам посебно да нагласим и огроман допринос који пружа у промовисању наших младих талентованих уметника пред широм публиком, али и на ширењу најбољег гласа о Лесковцу, као месту где се достижу високи домети музичке уметности. Управо тим заслугама смо се и водили када смо Аморозу 2017. године, поводом 15 година постојања, доделили највишу награду града Лесковца – Октобарску награду Медаљу.

Захваљујући камерном оркестру Аморозо, наш град је често домаћин најеминентнијим уметницима са домаће и међународне музичке сцене. Један од њих, виртуоз на виолини светског гласа, великан Стефан Миленковић, вечерас ће им се придружити на сцени. Сигуран сам да ће нам, као и увек до сада, приредити концерт за памћење,“ – и пожелео много успеха у даљем раду.

“Веома сам срећна што живим у граду који је сваки дан за мене лепше и боље место за живот. Ово је вече када требамо да се захвалимо људима који нас подржавају”, рекла је Маја Цакић, једна од оснивача оркестра и његов уметнички руководилац.

Вечерас су подељене захвалнице онима који су помогли рад и одржавање концерата, а међу њима и градоначелнику Лесковца др сци. мед. Горану Цветановићу.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија