wrapper

Ситуација у подручјима угроженим поплавама на територији града Лесковца је под контролом захваљујући брзој и адекватној реакцији Градског штаба за ванредне ситуације, Ватрогасно-спасилачке јединице и мештана погођених насељених места. С обзиром на то да је према подацима Метеоролошке станице на Кукавици у последњих 24 часа у граду Лесковцу пало 125 литара кише по метру квадратном ситуација је стабилна.

Члан Градског већа града Лесковца и заменик Градског штаба за ванредне ситуације Владимир Петковић је данас на конференцији изнео податке са терена:

„У вучјанском крају се вода повлачи и осим мањих последица на десетак стамбених јединица, тачније помоћних зграда и ораница, нема веће штете. У атарима села Стројковце и Паликућа су постављене вреће са песком, донација локалне фирме „Бане комерц“, чиме је спречено даље продирање воде.

У Богојевцу, јако критичној тачки, ниво воде реке Ветернице стагнира, због тога што је количина падавина смањена. На терену су екипе фирме која је задужена за одржавање водотокова првог реда као Ватрогасно-спасилачка јединица.

У Турековцу је дошло до плављења мањег броја ораница и повртњака и екипе прате ситуације на терену.“

Александар Костић из Цивилне заштите града Лесковца је објаснио да су стабилизација нивоа река и спречавање плављења насељених места сада најважнији приоритети на територији града Лесковца, као и контролисање и санација одрона на неким путним деоницама.

„Ниво Ветернице не расте, то можемо видети на основу извештаја надлежних служби. Куће нису у опасности и нема бојазни за насељена места на основу хидрометеоролошких извештаја о падавинама у предстојећем периоду,“- додао је Костић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија