wrapper

Представници Министарства унутрашњих послова Републике Србије на челу са државним секретаром Бојаном Јоцићем данас су у згради Јабланичког управног округа разговарали са градоначелником Лесковца и командантом Градског штаба за ванредне ситуције др сци. мед. Гораном Цветановићем, начелником Јабланичког управног округа Милошем Ћирићем и председницима општина Власотинце, Лебане, Медвеђа и Црна Трава о мерама које у наредном периоду треба предузети како би се смањили ризици и штета од евентуалних поплава и других ризичних ситуација.

„Јабланички округ је трећи округ који обилазимо и организујемо састанке са циљем планирања превентиве и спречавања последица које елементарне непогоде могу да донесу. У разговору са представницима локалне самоуправе и свих јавних предузећа надлежних за сузбијање елементарних непогода, да утврдимо које су неуралгичне тачке и како да решимо те проблеме. Један део решења је да локалне самоуправе раде путем својих комуналних служби, а други да републички органи кроз капиталне пројекте раде на спречавању последица елемантарних непогода“ – рекао је Бојан Јоцић, државни секретар у Министарству унутрашњих послова.

Присутним медијским екипама обратио се и Лука Чаушић, начелник Републичког штаба за ванредне ситуације и казао:

„Састанке ћемо одржати у свим окрузима Републике Србије и циљ је да се направи акциони план решавања дугогодишњих проблема. Сведоци смо да се поплаве догађају на деценијама проблематичним тачкама. Можемо рећи да смо као земља добро припремљени да реагујемо у ситуацијама са поплавама, али превентива је слаба тачка коју покушавамо да подигнемо на много виши ниво.“

Уводну реч на састанку дао је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић. Пожелео је свима добродошлицу и нагласио важност овог састанка.

„У име грађана Лесковца и локалне самоуправе вам упућујем речи захвалности због бриге и агилности које сте показали овом посетом. С обзиром на то да је у граду на снази ванредна ситуација због пандемије вируса корона али и због последица поплава које су нас задесиле пре месец дана, ова посета је значајна јер је њен циљ сагледавање стања и потреба наше територије, али и унапређење рада на терену као и ефикаснија заштита становништва. Нажалост, југ Србије ни ове године нису заобишле поплаве али смо организованим деловањем и ангажовањем људства и механизације успели да решимо већи део проблема. У предстојећем периоду нас очекује хладни талас и падавине карактеристичне за ово доба године због чега је значај овог састанка још већи. Не можемо против природе и временских непогода, сарадњом и добром координацијом са надлежним институцијама можемо да допринесемо да што боље заштитимо становнике, домаћинства и усеве на територији читавог Јабланичког округа. Радимо на заједничком задатку, а то је благостање, сигурност и безбедност грађана и сигуран сам да ће овај састанак дати добре резултате.“

Пре састанка у згради Јабланичког управног округа одржан је и кратак састанак у кабинету градоначелника Лесковца.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија