wrapper

Пре нешто мање од годину дана, тачно 18. јула 2019. године на Булевару Николе Пашића је представљена механизација јавно комуналних предузећа, Комуналац, Водовод, Грделица, и компаније ПВВ. Тадашња цифра за улагања у јавно комунална предузећа износила је 156,8 милиона динара. Од тада је у возни парк наших предузећа уложено скоро 50 милиона динара.

Истим тим поводом данас су јавно-комунална предузећа Комуналац, Грделица, Водовод и компанија ПВВ су на истом месту поставила сва своја возила и тим поводом градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић:

„Последња два нова возила за Комуналац и ЈКП Грделицу су стигла синоћ, односно данас. Комуналцу чистилица 26,3 милиона и за ЈКП Грделица такође чистилица вредна 15 милиона динара.

Своју механизацију, седам од 15 возила, представља и компанија ПВВ која је у возни парк уложила укупно 3 милиона евра. Последње возило је за прање контејнера вредно 548 хиљада евра, а набавили су и нове контејнере, 542 комада, у вредности од око 175 хиљада евра. Механизација наша три предузећа није обнављана деценијама и запослени у њима су свој посао обављали са возилима старим више 30 чак и 50 година,“ – рекао је днас градоначелник и поручио да ће се са обнављањем механизације наставити и убудуће.

Директор ЈКП „Комуналац“ Владимир Синадиновић се у име својих запослених и у своје име захвалио градоначелнику Лесковца др сци. мед. Горану Цветановићу и додао: „Набавили смо најсавременију ауточистилицу коју ћемо користити за одржавање чистоће на територији града. Набавна вредност ове машине из Италије је 26,3 милиона динара. Наше послове на одржавању хигијене у граду ћемо стога извршавати на много квалитетнијии модернији начин у свим деловима града“

Зоран Јовић, директор ЈКП „Грделица“ је казао да је нова чистилица стигла у ово предузеће, те да је то прва машина овог типа у њиховом поседу. „Њу смо купили захваљујући подршци локалне самоуправе и градоначелника. Сигурно ћемо је искористити да оправдамо епитет еколошке и чисте вароши коју Грделица има.“

Станиша Ристић, директор ЈКП „Водовод“ је рекао: „Ми смо набавили три нова возила, и сада можемо ефикасно да отклањамо кварове и квалитет услуге подигнемо на још већи ниво.“

Директор компаније ПВВ Србољуб Нисић је нагласио да ово предузеће једино у Србији поседује и користи машину за прање контејнера која вреди 548.000 евра и да је у протекле три године у возни парк уложено преко 3 милиона евра.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија