wrapper

Основна школа „Бора Станковић“ у Губеревцу данас је обележила 137 година постојања и рада.

Ученици и наставници приредили су Свечаност поводом обележавања годишњице на којој су представили свој рад и успехе.

„Поносан сам на чињеницу да када говоримо о нашој школи говоримо о једној малој школи са малим бројем ученика, а која је велика када су у питању резултати и достигнућа ученика што у потпуности оправдава име великог човека чије име ова школа носи, а то је Бора Станковић. Желим да се захвалим локалој самоуправи на челу са градоначелником, др Гораном Цветановићем, на подршци коју пружа школи и обезбеђивању бољих услова за рад наших ученика и наставника“, истакао је директор Дарко Иванковић.

Градоначелник Лесковца, др Горан Цветановић, честитао је директору, запосленима и ученицима ове школе годишњицу уз жеље за постизање што већих успеха у будућности.

„Град Лесковац улаже у развој просвете и образовања не одвајајући при том школе из града од оних из руралних средина. Како би деца након рада у учионицама имала где да се релаксирају и рекреирају изградили смо спортски терен у дворишту школе, који смо истовремено и осветлили, да би ђаци могли да користе терен и у вечерњим сатима. Вредност ове инвестиције износила је 1,6 милиона,“ рекао је градоначелник и додао:

„Деца су најважнији део нашег друштвa која ће својим стеченим знањем и искуством допринети прогресивном напретку града, државе. Зато ће локална самоуправа и у наредном периоду улагати у развој просвете.”

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија