wrapper

Лесковачке културне институције синоћ су отвориле своја врата у 15. Ноћи музеја и своје грађане провеле кроз различите поставке обележене темом овогодишње Ноћи музеја „Победа и победници“.

Синоћ је Лесковац, на једну ноћ добио ново рухо, и шетајући градом могли смо да уживамо у концерту хора Звездице, гласова хора Либеро и Рузмарин, звуцима дечије граје, која су испред Библиотеке Лесковац уживала у ликовној радионици.

На платоу испред Лесковачког културног центра грађани су могли да виде изложбу фотографија под називом „Отворена врата“, док је у холу представљена изложба сликовница за децу из 50-их и 60-их година. У галерији Лесковачког културног центра, том приликом организовано је и свечано отварање 24. Мајског ликовног салона, након чега је премијерно приказан документарни филм о бомбардовању Лесковца 1944. године „Ratweek“.

У исто време у Народном музеју посетиоци су могли да уживају уз музику и гласове ученика музичке школе „Станислав Бинички“ и посете нову сталну поставку кроз коју су их, уз помоћ професионалних кустоса, водила деца, ученици нижих разреда основне школе „Јосиф Костић“.

Посетиоце је чекало још пуно изненађења у различитим институцијама попут Историјског архива, Градске куће, Музеја текстилне инустрије у Стројковцу.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија