wrapper

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, потписала је данас уговоре вредне близу девет милиона динара за реализацију пројеката у сигурним кућама, свратиштима и прихвалиштима за децу.

Центар за социјални рад Лесковац, у чијем саставу функционише Сигурна кућа је од стране Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре добила милион динара за замену комплетних олука, овшивки и фасаде на јужној и западној страни објекта.

“Ово је трећа година како Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у ове сврхе издваја новац, који можда није велики, можда је симболичан, али јесте једна врста подршке организацијама које чине све да поправе услове у сигурним кућама и установама у којима бораве деца“, рекла је Михајловићева, обраћајући се новинарима после потписивања уговора.

Потпредседница Владе рекла је да су људи који се баве заштитом жртава породичног насиља и заштитом деце и хероји који нису сами у својој борби, као што нису сами ни жене и деца који су претрпели неки вид насиља.

У име потписаника уговора скупу се обратио директор Центра за социјални рад у Лесковцу, Предраг Момчиловић, захвалио је потпредседници Владе и Министарству на подршци коју пружају тој институцији кроз пројекте већ трећу годину заредом и поручио да ће одобрена средства помоћи да се унапреде услови становања у овој установи, како би била функционалнија, а све зарад њених корисника.

Рад Сигурне куће у целости финансира Град Лесковац, на челу са градоначелником др Гораном Цветановићем, који је и био један од иницијатора реконструкције објекта у којој се налази ова установа.

Град сваке године издваја значајна финансијска средства за њен рад, док је за реконструкцију зграде Сигурне куће Град издвојио више од 3 милиона динара.

  

Данас је потписано девет уговора са удружењима и организацијама цивилног друштва, укупне вредности 8,75 милиона динара, за пројекте који обухватају седам сигурних кућа - из Ниша, Лесковца, Врањске бање, Сремске Каменице, Сомбора, Смедерева и Сремске Митровице, прихватилиште за децу и младе из Крагујевца и свратиште за децу из Београда.

Главни циљ конкурса је реализација пројеката за извођење радова на објектима за стамбено збрињавање жртава породичног насиља и деце, у циљу побољшања њихових услова становања.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија