wrapper

Као признање за остварене резултате током 20 година постојања, град Лесковац донео је одлуку на основу које ће Лесковачка школа стрипа „Никола Митровић Кокан“ моћи да без икакве новчане надокнаде користи просторије у Лесковачком културном центру.

Овим поводом за представнике школе приређен је пријем у кабинету градоначелника Лесковца.

-         Ово је велики дан за нашу школу, јер смо након 20 година рада и постојања тек данас формално решили наш смештај у Лесковачком културном центру који до сада није био регулисан ниједним правним актном - рекао је Марко Стојановић, предавач и стрип аутор, истакавши да се нада да је ово само први корак у даљој сарадњи школе и локалне самоуправе.

Према речима градоначелника Горана Цветановића у идућој години радиће се и на уређењу простора школе која је друга најстарија школа стрипа на Балкану.

-         Важније од свега је да смо се данас сусрели како би окренули једну нову страницу у нашој комуникацији и сарадњи, јер је подршка града за рад школе стрипа изузетно важна - рекао је Цветановић.

Кроз лесковачку школу стрипа која носи име по свом првом предавачу, до сада је прошло око хиљаду дечака и девојчица који су касније у Лесковац донели више од 100 међународних признања и награда. 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија