wrapper

Савет за безбедност у саобраћају и Савет за безбедност града јуче су испред Лесковачког културног центра обележили Дан сећања на жртве саобраћајних незгода. 

Они су у сарадњи са лесковачком саобраћајном полицијом и ПУ „Вукица Митровић“ организовали три активности. Прва је симболично заустављање саобраћаја на пет минута, безбедан прелаз деце преко пешачког прелаза и подела књиге „Пажљивкова правила у саобраћају“ деци.

Милун Динић, председник Савет за безбедност града рекао је да је овај дан настао као средство да се ода пошта жртвама саобраћајних незгода и пружи подршка њиховим вољенима који морају да се изборе са патњом и емотивним и практичним последицама тог догађаја. 

„Иначе, свакодневно у свету више од 3000 људи смртно страда од последица саобраћајних незгода. Годишње око 50 милиона бива повређено. У првих девет месеци 2018. године на територији Лесковца било је 294 саобраћајних незгода, од тога 175 са страдалим лицима. Погинуло је осам лица, док је тешке телесне повреде добило 46 лица. Висина материјалне штете је око 16 милиона динара.“

Обележавањем овог дана скреће се пажња јавности на последице саобраћајних незгода, као и на мере које се предузимају да се оне спрече.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија