wrapper

Град Лесковац се у суботу 24.марта у 20.30h  прикључио акцији „Сат за нашу планету“, коју организује светска организација за природу WWF у циљу скретања пажње на опасност од климатских промена и последице прекомерне потрошње природних ресурса. У ову глобалну кампању гашења светла на сат времена, укључују се појединци, организације, институције и компаније и шаљу снажну поруку да је могуће променити своје свакодневне навике за добробит планете и свих нас који на њој живимо.

Акцију је успешно реализовала Градска управа, Одељење за заштиту животне средине, у сарадњи са Канцеларијом за младе, Хемијском школом „Божидар Ђорђевић Кукар“, Високе технолошке уметничко струковне школе и ОШ „Вожд Карађорђе“ из Лесковца.

Том приликом, на сат времена, искључена је улична расвета у центру града, односно, у улици Булевара ослобођења (од улице Јужноморавских бригада до улице 28. марта), Стојана Љубића (од улице Пана Ђукића до улице Косте Стаменковића, укључујући расвету код зграде Музеја) и централном градском парку, где је одржаан музичко – образовни програм.  У програму су ученици Хемијске школе изводили интересантне хемијске огледе. Музички део програма обогатили су ученици музичко рецитаторске секције (рецитовање, извођење нумера на гитарама и бубњари). Ученици основних школа, правили су фигурице од упаљених свећица.

Акцији се прикључио и велики број грађана.

Tagovano

Галерија слика

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија