wrapper

Данас је одржан радни састанак са представницима Светске банке за суфинансирање мера енергетске санације у домаћинствима поводом јавног позива.

Радним састанком је председавао градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић а присуствовали су експерти Светске банке и чланови комисије за реализацију мера енергетске санације, као и шеф Одељења за друштвене делатности Градске управе. На састанку се говорило о актуелном позиву за спровођење мера енергетске ефикасности као и о изазовима који очекују локалне самоуправе и о предлогу пакета програма који ће се реализовати у наредном периоду.

Градоначелник Цветановић је на састанку представнике Светске банке упознао са чињеницом да се Лесковац протеклих година убрзано ангажовао у примени мeра на повећању енергетске ефикасности. Да је од 2017. године кренуо напредније и интензивније да се бави облашћу енергетске ефикасности кроз стварање услова за ефикасно коришћење енергије и унапређење енергетске ефикасности на локалном нивоу. Те да су руководиоци града вођени својим искуствима у области побољшања енергетке ефикасности јавних објеката и доброг планирања, одлучили да Лесковац конкурише код Министарства рударства и енергетике поводом Јавног позива за доделу средстава за финансирање Програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова који спроводе јединице локалне самоуправе, и да је град испунивши све потребне услове задате конкурсом, по први пут спровео Јавни конкурс за субвенционисање мера енергетске ефикасности у домаћинствима на територији Града.

На састанку је оцењено да је Лесковац једна од водећих локалних самоуправа од 67 колико је прошло на конкурсу.

Након састанкаа представници комисије су заједно са експертима Светске банке обишли објекте који су се нашли на коначној ранг листи објеката.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија