wrapper

Две основне карактеристике локалне самоуправе града Лесковца које је издвајају међу општинама и градовима у Србији и региону су повољан привредни амбијент и посвећеност еколошким пројектима међу којима се посебно истиче „Управљање отпадним водама на територији града Лесковца“ у који је до сада уложено 18 милиона евра. Из тог разлога је грчка компанија „Кометбио“ која се бави унапређењем и чишћењем канализационих система заинтересована за сарадњу и улагање у град на Ветерници.

Власник компаније Јефимиос Каранасиосис је са сарадницима данас посетио Лесковац где се састао са градоначелником Лесковца др сци. мед. Гораном Цветановићем, Божидаром Стојиљковићем, чланом Градског већа који је задужен за унапређење и сарадњу са привредом и запосленима у ЈКП „Водовод“ који су задужени за третман отпадних вода и канализационе системе.

На састанку је било речи о потенцијалној сарадњи, унапређењу и чишћењу постојеће канализационе мреже, али и трећој компоненти пројекта „Управљање отпадним водама на територији града Лесковца“ која ће ускоро почети да се реализује, изградња канализационе мреже у 16 насељених места коју финансира Влада Краљевине Холандије укупним износом 8 милиона евра.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија