wrapper

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић се данас у свом Кабинету састао са Милошем Стојковићем, повереником манастира Хиландар који му је уручио неколико примерака монографије о овом манастиру. На састанку је било речи о улагању у цркве и манастире на територији града Лесковца, попут Јашуњских манастира у које је до 2017. године када је обележено 500 година постојања, уложено 15 милиона динара, као и чињеницу да се тренутно изводе радови на уређењу храма Свети Симеон у насељу Дубочица.

Господин Стојковић је истакао да је очигледан напредак града Лесковца и Републике Србије у свим друштвеним сферама и да је приметна тежња да се историја и вера очувају и пренесу на будућа поколења. Посебно је истакао спремност Владе Републике Србије и председника Александра Вучића да помогну очувању српске светиње на Светој гори.

Према његовим речима, дан наком што је усвојен Закон о Хиландару, представници овог манастира нису случајно дошли у град Лесковац на састанак са градоначелником Цветановићем. Као руководиоцу града који улаже у верске објекте и залаже се за очување вере, градоначелнику је уручен позив да као почасни гост присуствује православном кампу пријатељства у Сијаринској бањи који ће бити одржан средином октобра.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија