wrapper

Данас је састанку градоначелника др сци. мед. Горана Цветановића са директорима јавних и јавно-комуналних предузећа, градских и републичких институција и шефовима одељења Градске управе града Лесковца присуствовао државни секретар у Министарству привреде Зоран Димитријевић.

Димитријевић је упознао присутне са плановима и пројектима на којима Министарство ради, те посебно истакао програме који су се до сада реализовали на територији града Лесковца и Јабланичког округа. Апострофирајући да је град Лесковац у последњих неколико година постао локална самоуправа у коју домаћи привредници радо улажу, пре свега захваљујући тимском раду, доброј организацији и сарадњи са привредним друштвима, државни секретар је изнео податак да су привредници који су ове године аплицирали за доделу бесповратних средстава остварили право на субвенције у укупном износу од 73 милиона динара на нивоу Јабланичког округа, те да су инвестиције привредника који су отварали или ширили своје капацитете ове године досегли суму од 500 милиона динара.

Према његовим речима 21. октобра је на предлог председнице Владе Ане Брнабић и председника Републике Србије Александра Вучића оформљена Међуресорна радна група за помоћ и развој јужне Србије која ће у предстојећем периоду расписати неколико јавних позива чији циљ ће бити унапређење бројних сегмената друштвеног живота са посебним акцентом на туризам, екологију и инфраструктуру.

Државни секретар је саслушао предлоге и идеје појединих одговорних лица која су преко својих институција остваривали сарадњу Министарством привреде и нагласио да ће за све информације, смернице и додатна појашњења бити на располагању.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија