wrapper

Епископ нишки Арсеније је посетио кабинет градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића са којим је на састанку разговарао о наставку улагања у верске објекте у граду. Пре свега било је речи о планираним радовима на Парохијском дому у оквиру цркве Свете Тројице за којe је крајем октобра расписана јавна набавка, али се на исти пријавио један извођач радова који није испунио предвиђене услове. Из надлежних одељења је овом приликом потрвђено да ће нова јавна набавка бити спроведена почетком јануара како би се овај црквени објекат реконструисао и уредио. Уједно је било речи и о наставку радова на изградњи цркве Светог Симеона Мироточивог у насељу Дубочица који су привремено стопирани због тренутне епидемиолошке ситуације. Према речима градоначелника Лесковца, овај верски објекат у који је до сада уложено скоро 27 милиона динара, ће наставити да се гради с обзиром на то да је у буџету града за 2021. годину резервисано 8,8 милиона динара за предвиђене подополагачке радове на овом храму у највећем насељу у Лесковцу.

У току састанка говорило се и о предстојећој крсној слави Свети Никола, коју обележава највећи број верника. Закључено је да и локална самоуправа и црква имају обавезу да упозоре грађане да поштују важеће епидемиолошке мере како би себе и своје ближње заштитили од заразне болести Ковид-19 уз апел да верници ове године у најужем кругу породице обележе породичну славу.

Подсетимо, епископу нишком г.г. Арсенију је ове године на Свечаној седници поводом дана града Лесковца уручена Октобарска награда Медаља.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија