wrapper

У истуреном одељењу ОШ „Вук Караџић“ саниран је санитарни чвор - реновирани су тоалети и предати на коришћење.

Реновирани тоалети налазе се на првом спрату ове школе, и у ту сврху Град је издвојио 1,51 милион динара. Поред реновираних, представници медија били су у прилици да виде и старе тоалете који се налазе у приземљу школе, а чије слике можете видети у склопу ове вести. У 2019. години планирано је и њихово реновирање, за шта ће Град издвојити још 1,5 милион динара.

„На овај начин знатно су унапређени санитарно-хигијенски услови за ђаке ове школе, али и предшколској групи су омогућени бољи хигијенски услови јер су ти малишани добили своје две кабине. Они су до сада делили тоалет са школском децом,“ – рекла је Оливера Пешић, народни посланик Скупштине Републике Србије.

Овом приликом Оливера Пешић подсетила је присутне на боље услове које је Град пружио ученицама ове школе: парно грејање, видео надзор, две улице које воде до школе посипане су гребаним асфалтом и на тај начин омогућен је прилаз деци, срушен је помоћни објекат који се налазио испред школе, који је нарушавао изглед школе, и на том месту саграђен је мобилијар, направљена је капија и ошмирглана је ограда и офарбана након 30 година.

Ова школа може да се похвали и новим хемијским кабинетом који је знатно побољшао квалитет наставе.

Директор школе, Предраг Здравковић, захвалио се градоначелнику, др Горану Цветановићу, и Граду Лесковцу на помоћи и подршци коју константно добијају. Истакао је и да ученици у граду и у приградском насељу Бобишту имају исте услове за школовање, јер сва деца треба да имају исте услове, где год се њихове школе налазиле, да ли у градском језгру или у руралној средини.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија