wrapper

Чувена шајкача, некадашње место одржавања сајамских манифестација, од почетка 2019. године пролази кроз процес обнављања кроз који је сачуван карактеристични облик лесковачког сајма. Прва фаза радова подразумевала је завршетак хотела, уследило је отварање кафића Променада, трећа фаза односно реконструкција овог јединственог објекта површине 5500 квадратних метара се приводи крају. Лесковчани ће добити пријатно и лепо место окупљања на три нивоа. У оквиру Сајам шопинг центра биће отворене продавнице познатих брендова у двадесетак локала, ресторан брзе хране, супермаркет, апотеке и парфимерије, дечја играоница, књижара, куглана, а цео последњи ниво ће бити намењен и прилагођен деци и младима. Овај шопинг центар ће имати 80 паркинг места, а у плану је да се у оквиру четврте фазе радова саграде подземне гараже и стамбено-пословни комплекс на око 21.000 метара квадратних.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је у присуству представника медија обишао Сајам шопинг центар који ће званично бити отворен у 14. октобра у 12 часова. Градоначелник је овом приликом говорио о привредном развоју, поменувши да је почетком недеље на десетом Дунавском бизнис форуму Лесковац проглашен лидером одрживог развоја и додао:

„Пре 4 године започети су преговори са компанијом Аптив која је две године касније отворила фабрику у Зеленој зони, коју смо јуче имали могућност да посетимо и која сада запошљава 5.000 радника, инвестиција вредна 55 милиона евра. Исте те године најавио сам да ће Лесковчани добити модеран шопинг центар у самом језгру града. За непуних месец дана, 14. октобра, званично ћемо испунити и то обећање, да ће Лесковчани добити модеран шопинг ценар у самом језгру града. С обзиром на то да је већ трећа фаза обнове Лесковачког сајма предстоји нам отварање објекта у којем ће радити од 50 до 70 људи.

Ми већ уназад неколико година на Дан града отварамо погоне привредних субјеката, на Дан града прошле године смо отворили приватан дечји вртић, велики продајни објекат фирме Метла комерц, отворили смо ЛИДЛ, Терастил. Ове године ћемо направити изузетак, с обзиром на то да се велики шопинг центри према трговачким законима и неписаним правилима отварају у четвртак, зато је и заказано отварање за 14. октобар.

Сигуран сам да због локације коју овај објекат има, ово бити централно место окупљања. Хвала инвеститорима који су обновили сајам, који су смогли снаге, енергије и финансијских средстава да од добијања сагласности, до реализације буде кратак временски период.“

Милош Маринковић, ПР компаније Метла комерц, је на конференцији за медије рекао:

„14. октобра званично отварамо Сајам шопинг центар након 2 године рада на 5500 квадрата, долази нам 20 различитих брендова за све генерације. Након завршене фазе отварања шопинг центра почиње последња фаза изградње 21 хиљада квадрата станова. Лесковац ће, што је наш слоган био, добити нови центар града за нове генерације, један леп плато испред самог сајма и плато испред стамбеног комплекса. Оно што је занимљиво јесте да долазе нови брендови који нису ни до Ниша дошли, долазе у Лесковац, то је Пјаца Италија, то је Акса, један велики бренд, намењен породици, деци, који ће бити занимљиви за све. Играоница, једна од највећих у овој регији, куглана, прва куглана, које нема ни у Нишу, биће веома занимљиво.Чим се ово заврши почињемо са изградњом подземне гараже и након тога, седмоспратница у три ламеле, укупно 170 станова. За неких годину и по дана очекујемо комплетан завршетак. То је један модеран, леп комплекс који ће имати део за дружење, пословни део са канцеларијама. Интересовање брендова за отварање продавнице у Лесковцу је огромно, што нас радује. Акса је један од брендова који су тражили такву локацију и добили су је. У многим градовима није отворено али јесте овде. Они су вољни да дођу и запосле наше људе, а након завршетка сце четири фазе у овом комплексу ће радити преко 100 људи.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија