wrapper

Данас је након обиласка Средње школе „Светозар Крстић Тоза“, а пре манифестације Дани воденице, градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић са сарадницима обишао огранак библиотеке „Радоје Домановић“ у овом месту чије просторије су недавно реновиране за шта је из буџета града издвојено 370.000 динара. 

У име локалне самоуправе и градоначелника Лесковца и запослене у овој институцији поздравила је Марија Рајковић из Кабинета градоначелника Лесковца која је истакла да без ангажовања стручног кадра и финанасијске помоћи из буџета града видљив напредак у свим институцијама културе не би био могућ.

„У огранку Библиотеке у Вучју у ком се данас налазимо реновирањем је комплетно промењен простор. Након више деценија просторије су саниране од влаге, окречене, замењена је расвета, електрична инсталација, постављене шине за уметничке изложбе, намештен ламинат, постављена инсталација за интернет прикључке са отвореном интернет мрежом. Ова адаптација је реализована у укупној вредности од 370.000 динара. Град ће наставити да подржава успешан рад Библиотеке у напорима да иде у корак са временом и техничко-технолошким развитком, али да остане оно што јесте – светионик културе и знања, који, уз велику помоћ прошлих генерација, осветљава пут новим,“- казала је Рајковићева.

Директорка Весна Илић је додала да лесковачка библиотека има дугу традицију очувања пет огранака у Јабланичком округу и захвалила се градоначелнику на доброј вољи и указаној подршци.

„Данас имамо велику част да вам представимо комплетно реновиран огранак у Вучју. Ми се у оквиру нашег огранка старамо о очувању културне баштине нашег краја у Вучју и свих становника овог краја. Народна библиотека је на овом пољу остварила велике резултате и имамо преко 16.000 монографских и серијских публикација и више од 600 чланова који су активни током целе године. Ми редовно обнављамо публикације у складу са захтевима и потраживањима наших корисника. Путем пројекта „Изградња капацитета за реализацију електронске позајмице у огранцима“ ми смо осавременили и електронско пословање. Овде нећемо стати, већ нам је у плану неколико пројеката који су усмерени ка електронској читаоници.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија