wrapper

Данас је у улици Николе Тесле која спаја Винарце и Доње Стопање одржана конференција поводом реконструкције водоводне мреже у дужини од 580 метара за које је из буџета града издвојено 4,9 милиона динара. Рок за извођење ових радова који су почели 10. септембра је 40 дана.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је са сарадницима обишао радове и на прес конференцији истакао:

“Налазимо се у Винарцу, једном од највећих насељених места у лесковачком крају. Винарце има око 3000 становника и наш задатак је да свим становницима обезбедимо електричну енергију, водоводну, канализациону и путну инфраструктуру. Ми смо за све ово време уложили милијарду и 800 милиона у путну инфраструктуру, 750 милиона у водоводну и 40 милиона динара у канализациону мрежу.”

Љиљана Михајловић, технички директор ЈП „Урбанизам и изградња“ је казала: „Водоводна мрежа је пречника 160 са одговарајућим бројем противпожарних хидраната. Извршиће се повезивање на постојећу мрежу и превезивање свих корисника. У току ове недеље биће и радови на државном путу 158 на путу Живково- Печењевце у дужини од 730 метара а и радови на надвожњаку код петље Бобиште где ће такође бити у току ове недеље урађен завршни слој асфалта.“

Катарина Марјановић, председник Савета месне заједнице се у име мештана Винарца захвалила граду и градончелнику на издвојеним средствима истакавши да ова инвестиција има велики значај за бољи животни стандард становника овог места.

„Ова водоводна мрежа је стара и дотрајала, често се дешавају хаварије и кварови због чега су мештани често остајали без воде сатима. Реконструкција водоводне мреже ће обезбедити континуирано водоснабдевање.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија