wrapper

Градоначелник Лесковца, др сци. мед. Горан Цветановић, данас је са својим сарадницима обишао завршне радове на реконструкцији водоводне мреже у улици Милутина Смиљковића у Доњем Стопању. 

Том приликом је навео да се тренутно изводе радови на водоводној мрежи у дужини од 630 метара, које средствима од 6,9 милиона динара финансира Град Лесковац, док је извођач радова АД "Црна Трава" из Лесковца

„Као одговорна локална самоуправа, свакодневно радимо на побољшању квалитета живота наших суграђана. Наш основни задатак је да свим становницима обезбедимо квалитетну путну инфраструктуру, канализациону и водоводну мрежу. Када је водоводна мрежа у питању, до сада је у ову област уложено преко 900 милиона динара, чиме је изграђено и замењено преко 94 хиљаде метaра мреже. Намера је да се дотрајале цеви замене на читавој територији града, као и да се настави са изградњом нове водоводне мреже.

Радовима у улици Милутина Смиљковића се наставља са реконструкцијом водоводне мреже у овом крају. Подсетићу вас да је прошле године завршена реконструкција водоводне мреже у улици Николе Тесле у Винарцу, која се спаја са улицом Милутина Смиљковића. Тада је реконструисано 580 метара мреже, у које је уложено 4,9 милиона динара“, навео је градоначелник Цветановић. 

Љиљана Михајловић, технички директор ЈП Урбанизам и изградња, данас је казала да се тренутно завршавају радови на преосталих 30 метара водоводних цеви, од укупно 630, након чега ће извоћач радова у сарадњи са ЈКП Водовод извршити повезивање новоизграђене мреже на постојаћу, као и превезивање корисника на нову мрежу.

"Водоводна мрежа је од полиетилена, пречника 160 мм, на исту ће бити прикључено 65 корисника, а након тога биће изведени радови на реконструкцији ове саобраћајнице" - рекла је Михајловић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија