wrapper

„Град Лесковац ће у сарадњи са надлежним предузећима наставити да улаже средства у водоводну мрежу, да мења застареле цеви, али наставити и изградњу нових тамо где нам услови то дозвољавају“ – рекао је данас градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић у улици Првомајска у којој се тренутно изводе радови на реконструкцији водоводне мреже. Ова улица припада групи градских магистрала по категоризацији уличне мреже, a поклапа се са трасом државног пута IIA реда број 226.

„Радовима који се овде изводе, постојећа водоводна мрежа од азбестцементних цеви биће замењена са полиетиленским водоводним цевима. За грађане који су повезани на ову мрежу радови ће донети велики бенефит зато што је због честих хаварија било онемогућено адекватно водоснабдевање. Циљ нам је да више од пет деценија стару и запостављену мрежу реконструишемо, направимо је условном и да становници читаве територије нашег града немају проблеме када је у питању овај значајни сегмент нашег живота. Да смо том задатку константно посвећени доказује цифра од 750 милиона динара уложена у изградњу и реконструкцију водоводне мреже широм града. У прилог томе говоре и бројни радови у граду и околини, завршени и они који су у току и то завршетак изградње мреже у Великој Сејаници, реконструкција у улицама Раде Жунић, Симе Погачаревића, Зеке Буљубаше, Подрогичка, Бранка Радичевића и Рударска укупне вредности око 66 милиона динара“ – казао је данас градоначелник и истакао да се у улици Првомајска водоводна мрежа мења у дужини од 305 метара и да је из буџета Лесковца за те намене издвојено 5,8 милиона динара.

Извођач радова је фирма „Пословност“ из Ниша и изводе се према пројекту које је израдило предузеће „Урбанизам и изградња“ те је директор овог предузећа говорио о техничким детаљима и казао:

„Ово је наставак радова на водоводној мрежи у улици Раде Жунић. Што се тога тиче данас се планира уградња последњих цеви, следи испирање и повезивање преосталих 400 метара. У улици Првомајска на мрежу ће бити повезано 40 корисника и седам бочних улица.“

Рок за завршетак радова је 60 дана.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија