wrapper

Јавно комунално предузеће Водовод је прошле недеље започело радове на реконструкцији водоводне мреже у Космајској улици дужине 680 метара. До сада је замењено око 150 метара цеви, а вредност радова је 8,4 милиона динара.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас, у друштву директора Водовода Станише Ристића обишао радове и том приликом рекао да је инвестиција веома значајна за све становнике улице јер су хаварије на старој водоводној мрежи, на коју је прикључено преко 100 корисника, биле веома честе, а због дубине на којој се цеви налазе, поправка отежана, што је условљавало честе прекиде у водоснабдевању.

„Све време извођења радова, стара водоводна мрежа биће у функцији и грађани ће имати уредно снабдевање водом. Оног тренутка када се нова водоводна мрежа исконтролише, ураде испитивања цеви на притисак и провери њена бактериолошка исправност, стичу се услови за експлоатацију. Када је реч о овом делу града водоводна мрежа је реконструисана у улицама: Раданска, Сутјеска, Лепше Стаменковић, Јована Дискића, Девет Југовића и укупна вредност улагања у овом крају је 44,8 милииона динара. Подсетићу вас и да је у замену водоводне мреже уназад неколико година уложено преко 750 милиона динара“ – казао је градоначелник, захвалио се становницима Космајске улице на стрпењу током извођења радова и додао да је рок 60 дана.

На конференцији за медије данас је говорио и директор Водовода Станиша Ристић:

„Извођач радова је фирма Hidro Solution из Ниша. За ЈКП Водовод и наше суграђане из ове улице, радови су веома значајни, јер су старе цеви на дубини од преко два метра, поправке трају више сати јер због инсталација Електродистрибуције и Телекома ископавање мора да се врши ручно. Водовод је од 2015. извршио реконструкцију преко 65 улица у вредности од преко пет милиона евра финансираних путем кредита“- и захвалио се градоначелнику због препознавања проблема на водоснабдевању и на значајним улагањима у ову област.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија