wrapper

Данас се изводе завршни радови на рехабилитацији коловоза дела општинског пута кроз Горњи Буниброд у дужини од 500 метара, за шта je из буџета града издвојено 4,5 милиона динара.

Извођач радова је „ПЕРИЦА ЈОВИЋ предузетник АБ КОП“ из Власотинца, а пројекат је урадило Јавно предузеће „Урбанизам и изградња Лесковац“.

„После завршетка једног од капиталних пројеката - потпуне реконструкције пута Лесковац – Власотинце у дужини од 6.500 метара у који је уложено 283,3 милиона динара који управо мештани Губеревца, Бадинца, Горњег и Доњег Буниброда, највише користе. У овом крају је баш овај пут који се данас ради у два наврата реконструисан, 2016. и 2018. године када су рехабилитоване две деонице у дужини од 800m вредности од 6.874.200,00 динара. Данас се уграђује завршни слој асфалта у дужини од 500 метара у овом крају, што је инвестиција од 4,5 милиона динара. Циљ је да се сваке године свим месним заједницама посвети пажња, да се мештанима обезбеди нешто што им је потребно.“

Новица Николић, директор ЈП „Урбанизам и изградња“ је додао:

„Као што је градоначелник рекао овде се ради уградња завршног слоја асфалта, после тога остају радови на уређењу банкина тако да ће данас бити завршено асфалтирање, а за дан, два је и уређење на банкинама. Иначе, урадили смо и пројекат за деоницу од Бадинца до Горњег Губеревца, пројекат који подразумева рехабилитацију на делу општинског пута 31 у дужини од око 3,8 км.“

Срђан Стојановић, одборник у Скупштини града и становник овог места се у име свих грађана Буниброда, Губеревца и Бадинца захвалио на улагањима у овај крај. Поред пута Лесковац- Власотинце чија реконструкција је врло важна за све који живе у овом крају и додао да је прошле године завршена и изградња канала и моста на Туловској реци што је још једна значајна капитална инвестиција у овом делу територије града.

Већ сутра ће радници ЈКП „Комуналац“ обележити хоризонталну сигнализацију на реконстрисаном путу кроз Горњи Буниброд. Тренутно се приводи крају обележавање пешачких прелаза у улици Симе Погачаревића, а до краја године вршиће се и обележавање средишњих линија коловоза у ширем центру града. Улица Симе Погачаревића,у дужини од 6000 метара, заврена је крајем прошле године са 283,3 милиона динара. Покрај поменуте саобраћајнице, годинама успешно ради фирма Френки, превозник, који ће у наредних десет дана отворити техннички преглед, а у наредном периоду и пумпу.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија