wrapper

Почели су радови на рехабилитацији општинског пута ОП-16, Лесковац – Јашуњски манастири, деоница Лесковац – мост на Јужној Морави.

Вредност уговора је око 56,5 милиона динара. Средства за реализацију обезбедили су Република Србија, Министарство привреде, кроз пројекат - Подршка развоју локалне и регионалне инфраструктуре у износу од 23,1 милиона динара и Град Лесковац у износу од 33,4 милиона динара. Ова сума је издвојена за рехабилитацију овог општинског пута у дужини од 6630 метара.

Управљање инвестицијом руководи ЈП Урбанизам и изградња Лесковац. Радови се изводе на основу пројекта који је урадила ЈП „Дирекција за урбанизам и изградњу“ и на основу решења о овери главног пројекта.

Извођач радова је „TRACE PZP VRANJE“ d.o.o. из Врања. Рок за извођење радова је 60 дана и они се састоје у изради стабилизоване банкине од туцаника, изради 2 слоја асфалта на коловозу и изради сталне саобраћајне сигнализације.

„Свесни колико је путна инфраструктура битна за функционисање града и околине, настојимо да све саобраћајнице одржавамо у што је могуће бољем стању. До сада смо реконструисали, рехабилитовали, санирали и изградили преко 60 саобраћајница. Чињеница да град Лесковац обухвата 144 насељена места и да је пред нама велики посао, али ће рад на побољшању изгледа путева и улица и даље бити један од наших приоритета.“ Рекао ја на конференцији за медије градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија