wrapper

Сви млади људи, старости до 35 година, који су заинтересовани за развој предузетништва у области повртарства, могу да се пријаве на јавни позив за пружање подстицаја у овој области.

У оквиру Немачко-српске развојне сарадње, у име Министарства за привредну сарадњу и развој Савезне Републике Немачке (BMZ), Немачка организација за међународну сарадњу (GIZ) у партнерству са Министарством омладине и спорта Републике Србије, спроводи пројекат "Подстицање запошљавања младих (GIZ YEP)“, у сарадњи са немачком организацијом "Help – Hilfe zur Selbsthilfe" (Help) и Канцеларијом за локални развој у оквиру Одељења за друштвене делатности и локални развој Градске управе Лесковца.

Јавни позив се упућује мадима од 18 до 35 година старости са територије Јабланичког округа, који су заинтересовани да покрену/прошире пословне активности  и капацитете у области повртарства.

Заинтересовани могу конкурисати за добијање опреме за развој повртарства. Подршка укључује: донацију у опреми за развој повртарства; оезбеђивање пословних и стручних обука према потребама младих повртара; праћење и пословно саветовање и менторство подржаних младих повртара.

Потенцијални кандидати, заинтересована лица за развој повртарства, који конкуришу за одобравање донације морају да испуњавају следеће услове: да су млади узраста од 18 до 35 година старости; да су незапослена лица са територије Јабланичког округа.

Одобрене донације биће додељиване искључиво у виду опреме, без готовинских исплата.

Комисија за оцењивање,одредиће коначну листу кандидата који добијају неопходну опрему, а према критеријумима оцењивања на основу података из поднете апликације и посета на терену.

Пријавни формулари ће бити доступни на информативним састанцима, који ће бити организовани у Лесковцу, Брестовцу и Богојевцу, уз претходну најаву термина путем средстава јавног информисања, локалних партнера и служби градске управе. На информативном састанку, изузев основних објашњења о конкурсу, обавиће се краћа обука за попуњавање апликације, са свим неопходним елементима које апликација треба да садржи. Сва накнадна питања у вези попуњавања апликације, заинтересовани могу поставити представницима пројекта „Подстицање запошљавања младих (ГИЗ YЕП)“ (Невена Димић, 063/7384782), немачке организације Хелп (Канцеларија Хелп-а у Нишу, 018/252-822) и Канцеларије за локални развој у оквиру Одељења за друштвене делатности и локални развој Градске управе Лесковца (Милка Илић, 016/216-961).

Термини и локације одржавања инфо састанака:27.09.2017. Скупштинска сала града Лесковца, време 12 часова; 29.09.2017. Дом културе Брестовац, време 11 часова, 02.10.2017. Основна школаБора СтанковићБогојевце, време 13 часова

Рок за достављање апликација је до 11.10.2017. годинена адреси Трг Револуције 45 – писарница Градске управе Лесковац, Одељење за друштвене делатности и локални развој за Јавни позив „Подршка младим повртарима“.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија