wrapper

Радови на санацији осветљења приведени су крају у Светоилијској улици, што је допринело томе да улице и тротоари добију бољу осветљеност.

„Један од циљева локалне самоуправе је да се поред већих и капиталних пројеката реализују и овакви мањи, али не и мање важни пројекти за град,“ – рекла је Снежана Тасић-Стојиљковић, одборник Скупштине града.

Укупно је уграђено 24 нових ЛЕД светиљки, чиме ће се и у овом делу града остварити уштеда електричне енергије. Вредност инвестиције је 1,2 милиона динара, која је финансирана из буџета града Лесковца.

Светоилијска улица уређена је целом дужином и укупна сума издвојена за те намене износи око 33 милиона динара: уграђена су два слоја асфалта на делу коловоза и на раскрсници код поште, поплочани су тротоари бехатон плочама, нивелисани постојећи поклопци на канализационој мрежи, нивелисане су сливне решетке, као и водоводне капе, а постављена је и вертикална сигнализација. Затим, завршена је садња дрвореда у првом делу улице а ускоро ће се наставити са садњом у преосталом делу.

Комплетна санација допринела је, како бољем изгледу овог дела града тако и безбедности учесника у саобраћају о чему локална самоуправа града Лесковца изузетно води рачуна.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија