wrapper

У току су радови на рехабилитацији коловоза на делу државног пута Лесковац-Лебане у дужини од 4,6 км. Реч је о деоници која се простире од моста на Хисарском каналу у Доњем Синковцу до Горњег Трњана, где је извођач радова „Србијааутопут“ из Београда. Вредност радова износи 176,6 милиона динара, а финансијер ове инвестиције јесте Јавно предузеће „Путеви Србије“.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је са сарадницима обишао поменуте радове и притом истакао:

„Кренули смо интезивно да радимо на релацији Лесковац-Лебане, 4,6 км дужине и вредности 176,6 милиона динара, који почиње од Хисарског канала, све до територије града Лесковца, односно до Горњег Трњана. Зависно од временских услова, очекујемо завршетак радова негде на пролеће. Подсетићу вас да са Путевима Србије интензивно радимо и на Булевару Николе Пашића, имали сте прилике да видите пре неколико дана асфатирање, дужине километар, а прошле године смо завршили и пут Лесковац-Власотинце, скоро 2,5 милиона евра инвестиција.

Као што и сами можете да видите ово је савремена глодалица која се ретко може видети на нашим локалним и регионалним путевима,“ – и додао да је у директној комуникацији са председником Србије Александром Вучићем уговорио радове који се тренутно изводе.

Директор ЈП Урбанизам и изградња Новица Николић рекао је да ће на овој деоници да се ради проширење коловоза, што је врло битно због повећања безбедности саобраћаја на путевима на 6,6 метара, затим, изградња тротоара у насељеним местима, реконструкција постојећих тротоара кроз Синковце, решиће се одводњавање.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија