wrapper

Радови на изградњи још једне саобраћајнице у Зеленој зони, којима је настављено инфраструктурно опремање овог дела Лесковца, започети су претходне недеље.

Градоначелник Лесковца, др Горан Цветановић, са директором ЈП "Урбанизам и изградња" Новицом Николићем обишао је данас ову локацију где је окупљеним новинарским екипама говорио о вредности радова и подсетио на улагања у Зелену зону.

“Град Лесковац се труди и успева у намери константно привлачи стране и домаће инвеститоре. Стварамо одличне услове за квалитетно пословање и обезбеђујемо исто тако квалитетну радну снагу, чиме се доприноси јачању привредне климе, а самим тим и смањењу незапослености. У току су радови на изградњи саобраћајнице дуге скоро 400 метара, затим атмосферске канализације и уличног осветљења којима настављамо са уређењем ове локације. Укупна вредност свих радова износи преко 33 милиона динара које су обезбеђене из буџета Града“ – истакао је Цветановић.

„Током прошле године на овом месту уредили смо саобраћајницу у дужини од 500 метара, паркинг простор, трафостаницу, осветљење и остале пратеће радове, у шта смо уложили 47,2 милиона динара. Кружна раскрсница код Зелене зоне изграђена је захваљујући подршци Владе Републике Србије у коју је 2016. године уложено 37 милиона динара.

Директор ЈП "Урбанизам и изградња" Новица Николић истакао је да се радови изводе по пројекту које је израдило ово предузеће, и додао да ће бити изграђена саобраћајница са једностраним троотоаром где ће на коловозу и тротоару бити уграђено два слоја асфалта.

Рок за извођење радова на овој саобраћајници је 60 дана.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија