wrapper

Још једна важна саобраћајница на улазу у град Лесковац постаје савременија и безбеднија. Део државног пута Лесковац-Лебане у дужини од 4,6 километара данас ће у потпуности бити пресвучен завршним слојем асфалта. Одговорни извођач радова, вредних 176,6 милиона динара, је „Србијааутопут“ из Београда. Тим поводом одржана је конференција за медије на којој је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић истакао:

“Полако се уређују сви прилази ка нашем граду. Поред радова који се интензивно изводе овде, завршена је реконструкције Булевара Николе Пашића, 320 милиона, који је део обилазнице, завршен је пут од Брестовца до улаза у Лесковац, 65 милиона, затим пут Лесковац-Власотинце са 283,3 милиона динара, прилаз из правца Бојника, односно деоница према Петровцу вредна 25 милиона динара. У току су радови на путу Лесковац-Вучје, односно на првој фази реконструкције до Стројковца у дужини од 9 км и вредности 282 милиона динара. И те радове ћемо такође данас обићи.

Оно што одговорно тврдим је да до сада никада нисте могли да видите истовремено оволико радова. Као што сам рекао, сви правци су обухваћени, према Грделици, Власотинцу, Богојевцу, Бојнику, Лебану, Вучју. На простору у насељу Стара сточна пијаца сте такође могли да видите велики број машина и парцела које се припремају за изградњу, што је опет доказ да је у Лесковцу створена једна позитивна пословна клима и у Лесковцу ће се и даље градити све док се сви путеви не доведу у једно солидно стање. У наредном периоду ћемо почети да реконструкцију улице Девет Југовића, али и стазе на брду Хисар.”

Директор ЈП “Урбанизам и изградња” Новица Николић је говорио о техничким детаљима:

“После асфалта уследиће уређење банкина и тротоарских површина кроз насељена места. На овом делу пута је урађена комплетна реконструкција коловоза, од земљаних радова, преко замене тампона и уградње два слоја асфалта, и радови су изведени стварно квалитетно. Јутрос рано се кренуло са асфалтирањем деонице од око 1,4 километара, преостали део је већ завршен, а циљ је да се данас приведу крају радови да не бисмо и сутра обустављали саобраћај и зато се ради са два финишера. Ради се о озбиљним извођачима, који као и на путу према Вучју, раде врло професионално и квалитетно јер пре свега располажу огромном механизацијом.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија